Docenten

Gabriël Harmsen

Op 7-jarige leeftijd begon Gabriel met gitaarles, waar hij een brede interesse ontwikkelde voor verschillende muziekstijlen. Als jonge gitarist verdiepte hij zich in akoestische finger style en liet hij zich inspireren door gitaristen als Tommy Emmanuel en Andy McKee. Op elektrisch gitaar ontwikkelde hij een passie voor blues en jazz, met zowel oude blues grootheden (B.B. King) als nieuwe artiesten (John Mayer) als inspiratiebron. Gabriel studeerde in 2017 af als Musician 3.0 op het Utrechts Conservatorium. Deze jonge opleiding richt zich op de pijlers maken, performance en communicatie. Met gitaar als hoofdinstrument binnen deze opleiding volgde hij een aangepast gitaareducatie traject bij de Jazz & Pop afdeling. In zijn afstudeerscriptie onderzocht hij creatief instrument-onderwijs voor jonge kinderen en heeft inmiddels veel ervaring in het lesgeven op muziekscholen in Utrecht, Zetten, Vleuten en Amsterdam. Verder is hij als gitarist betrokken bij diverse singer-songwriter bands en crossover projecten (India/Suriname/Ethiopië) op zowel akoestisch als elektrisch gitaar. Verder werkt hij als componist aan interdisciplinaire werken en muziek voor grotere ensembles.

Tygo van der Sterren

Tygo van der Sterren is een Nederlandse gitarist, componist, songwriter en gitaardocent. Tygo is juli 2019 afgestudeerd aan het conservatorium ArtEZ te Enschede met als richting gitaar. Hij speelt sinds zijn 16e gitaar en heeft in de tussentijd verschillende soorten stijlen gespeeld bij verschillende bands en projecten o.a. Rock, Progrock, Soul, Funk, Urban, Americana, Country, Indie om maar een paar stijlen te noemen. Vanaf het begin van zijn muziek is Tygo al bezig met het creëren van originele muziek. Tegenwoordig mond zich dat uit in het componeren van muziek die syncable is. Momenteel is Tygo werkzaam als componist en gitarist onder zijn eigen naam en als gitaardocent bij Guitarfactory Utrecht en Vleuten.

Menno Roymans

Menno is onder andere actief als trombonist, boekingsagent, DJ en wereldreiziger maar heeft zich al meer dan twintig jaar écht toegewijd aan de gitaar. Na jaren van wekelijkse gitaarlessen in zijn jeugd studeerde hij International Communication & Media voordat hij de Opleiding Docent Muziek ging volgens op het Utrechts Conservatorium. Naast het bijvak gitaar volgde hij ook extra vakken bij de afdeling Jazz/Pop. Menno heeft zich in verschillende stijlen verdiept en kan je verder helpen met oa. finger-style, songwriting, blues, jazz, rock, metal, reggae, pop en niet-westerse muziek.